Previous
Next

Voedselpakketten kwetsbare 'Corona'

Nadat het Corona virus is ontstaan hebben wij van stichting Werkteam Feijenoord ervoor gekozen om ons in te zetten voor Rotterdam. We leven in een tijd waarin we van elkaar worden gescheiden, maar tegelijkertijd dichter bij elkaar komen. De liefde die wordt verspreidt, is van onbeschrijfelijke waarde. In deze crisis willen we de oudere mensen die door het virus geen boodschappen kunnen doen en minderbedeelde kunnen voorzien van voedselpakketten. Op 20 maart 2020 zijn wij gestart met onze project ‘voedselpakketten kwetsbare’ en hebben we tot 18-05-2020 al 3800 kwetsbare mensen kunnen voorzien van voedselpakketten. Na de laatste uitspraak van premier Rutte hebben we besloten om dit project te verleningen, doordat de kwetsbare ouderen niet naar buiten kunnen gaan.

In mei willen we nog 500 gezinnen helpen. Tot heden hebben we €3150.18 aan donaties gekregen via social media. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van onze netwerk. Met deze crisis zien we hoe belangrijk het is dat de Rotterdamse jongeren zich inzetten om kwetsbare mensen in deze crisis te helpen.

De aanmeldingen komen binnen via: werkconsulenten gemeente Rotterdam, vluchtelingenwerk, wijkteams, Humanitas, medewerkers in de zorg, voedselbank (alleen noodpakketten) en vrijwilligers uit verschillende wijken. Wij bezorgen in heel Rotterdam en maken uitzonderingen in omliggende gebieden. Hierbij werken we ook samen met vrijwilligers uit andere wijken die de adressen aan ons leveren en meehelpen met de verspreiding. Hierdoor bundelen we onze krachten en kunnen we meer betekenen voor Rotterdam.